Dataprivacyverklaring | Waldorfshop - Waldorfspeelgoed en -materiaal voor Waldorf-kleuterschool, Waldorfschool, kinderen en ouders

Data­privacy­verklaring


Privacybeleid


De bescherming van uw persoonlijke gegevens heeft een hoge prioriteit voor Universnatur GmbH, Waldorfshop, Rankinestraße 4, 86899 Landsberg, Duitsland. Het is belangrijk voor ons om u te informeren over welke persoonlijke gegevens wij verzamelen, hoe deze worden gebruikt en welke keuzes u in dit verband heeft. Deze voorschriften inzake gegevensbescherming geven u antwoorden op de belangrijkste vragen.

Met de volgende aantekeningen informeren wij u daarom over welke persoonsgegevens door ons worden gebruikt voor welke doeleinden, op welke manier en voor hoe lang. Met de bevestiging van de gegevensbeschermingsinformatie in het bestelproces verklaart u zich hiermee akkoord.
Met wie kan ik contact opnemen in geval van vragen en bezwaren?
Informatie over de verantwoordelijke persoon en de functionaris voor gegevensbescherming:
De verantwoordelijke op grond van Art. 4 lid 7 van de EU-basisverordening gegevensbescherming (DS-GVO) is

Universnatur GmbH
Waldorfshop
Rankinestrasse 4
86899 Landsberg am Lech
Telefoon +49 (0) 8191 - 9369 300
e-mail: datenschutz@waldorfshop.eu

U kunt onze functionaris voor gegevensbescherming bereiken via datenschutz@waldorfshop.eu of ons postadres met de toevoeging "functionaris voor gegevensbescherming".
Welke persoonlijke gegevens worden verwerkt voor de aankoop van producten?
Als u in onze webwinkel wilt bestellen, is het voor het sluiten van de overeenkomst noodzakelijk dat u uw persoonlijke gegevens verstrekt, die wij nodig hebben om uw bestelling te verwerken. Verplichte informatie die nodig is voor de afwikkeling van contracten is apart gemarkeerd met een asterisk (*), verdere informatie is vrijwillig. Wij verwerken de door u verstrekte gegevens om uw bestelling te verwerken. Daartoe kunnen wij uw betalingsgegevens aan onze huisbank doorgeven. De rechtsgrondslag hiervoor is Art. 6 para. 1 p. 1 lit. b DS-GVO.

U kunt vrijwillig een klantenaccount aanmaken, waardoor wij uw gegevens kunnen opslaan voor latere aankopen. Wanneer u een account aanmaakt onder "Mijn account", worden de door u verstrekte gegevens herroepelijk opgeslagen. U kunt alle gegevens van uw gebruikersaccount wijzigen, een verwijdering van het account wordt uitgevoerd door onze klantenservice op kundenservice@waldorfshop.eu.

Voor de uitvoering van uw bestelling geven wij persoonlijke gegevens (inclusief uw e-mailadres en eventueel uw telefoonnummer) door aan een logistiek bedrijf dat in opdracht van ons werkt om ervoor te zorgen dat de goederen in overeenstemming met uw wensen worden geleverd. Het logistieke bedrijf kan voorafgaand aan de levering contact met u opnemen om u te informeren over het tijdstip van levering of om leveringsdetails met u overeen te komen. Het logistieke bedrijf zal de gegevens na levering verwijderen.

Op grond van de handels- en belastingwetgeving zijn wij verplicht uw adres-, betaal- en bestelgegevens gedurende een periode van tien jaar te bewaren. Na twee jaar zullen wij de verwerking echter beperken, d.w.z. dat uw gegevens alleen zullen worden gebruikt om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.
Om ongeoorloofde toegang door derden tot uw persoonlijke gegevens, met name financiële gegevens, te voorkomen, wordt het bestelproces versleuteld.
Hoe wordt een kredietcontrole uitgevoerd?
Om u bij het sluiten van contracten meerdere betalingsmogelijkheden te kunnen bieden, controleren wij uw kredietwaardigheid voor nieuwe klanten en om de vier jaar voor bestaande klanten waarbij een gerechtvaardigd belang bestaat (kredietrisico door automatische incasso en automatische afschrijving). Hiervoor werken wij samen met Creditreform Boniversum GmbH, Hellersbergstraße 11, 41460 Neuss, van wie wij de nodige gegevens ontvangen. Voor dit doel geven wij uw naam en contactgegevens door aan Creditreform Boniversum GmbH. De informatie over gegevensbescherming volgens artikel 14 vindt u hier: www.boniversum.de/EU-DSGVO.

Het bureau voor kredietonderzoek voor klanten uit andere landen is CRIF GmbH, Kaiserstraße 217, 76133 Karlsruhe, www.crif.de.

De gegevens worden opgeslagen zolang de kennis ervan noodzakelijk is voor de vervulling van het doel van de opslag. In geval van verificatie worden de gegevens drie jaar na voltooiing dagelijks gewist.
De beslissing over uw kredietwaardigheid berust niet uitsluitend op geautomatiseerde verwerking, maar wordt genomen door medewerkers van onze boekhoudafdeling.

Voor de duur van uw klantrelatie worden adresgegevens en eventuele negatieve gegevens doorgegeven aan het kredietagentschap.
Ontvang ik nog meer interessante aanbiedingen en informatie?
Nieuwsbrief en e-mailmarketing
Wij zijn geïnteresseerd in het onderhouden van de klantrelatie met u en in het verstrekken van informatie en aanbiedingen. Met de volgende informatie willen wij u informeren over de inhoud van onze nieuwsbrief en over de registratie-, verzendings- en statistische evaluatieprocedure en uw recht op bezwaar. Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief of door producten bij ons te kopen, gaat u akkoord met de ontvangst ervan en met de beschreven procedures.
Inhoud van de nieuwsbrief en e-mails

Wij versturen persoonlijke nieuwsbrieven met reclame-informatie (hierna "nieuwsbrieven") alleen met toestemming van de ontvangers (Art. 6 para. 1 lit. a, 7 DSGVO). Wij sturen ook persoonlijke e-mails en andere elektronische kennisgevingen (hierna "e-mails") met wettelijke toestemming (Art. 6 (1) (f) DSGVO, § 7 UWG) om u te informeren over interessante aanbiedingen voor soortgelijke artikelen.
(1) Met uw toestemming kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief, waarmee wij u informeren over onze actuele interessante aanbiedingen. De geadverteerde goederen en diensten worden in de toestemmingsverklaring genoemd.
(2) Voor de aanmelding voor onze nieuwsbrief maken wij gebruik van de zogenaamde double-opt-in procedure. Dit betekent dat wij u na uw registratie een e-mail sturen naar het opgegeven e-mailadres, waarin wij u vragen te bevestigen dat u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Wij slaan uw IP-adres en het tijdstip van de bevestiging op. Het doel van deze procedure is om uw registratie te kunnen bewijzen en eventueel misbruik van uw persoonsgegevens op te helderen.
(3) Uw e-mailadres is het enige verplichte gegeven voor het verzenden van de nieuwsbrief. Het verstrekken van verdere, apart gemarkeerde gegevens is vrijwillig en wordt gebruikt om u persoonlijk aan te spreken. Na uw bevestiging slaan wij uw e-mailadres op om u de nieuwsbrief toe te zenden. De rechtsgrondslag is Art. 6 Paragraaf 1 S. 1 lit. a DS-GVO.
(4) U kunt uw toestemming voor het ontvangen van de nieuwsbrief te allen tijde intrekken en u afmelden voor de nieuwsbrief. U kunt uw toestemming herroepen door te klikken op de link in elke nieuwsbrief e-mail, via dit website formulier, per e-mail naar datenschutz@waldorfshop.eu of door het sturen van een bericht naar de contactgegevens vermeld in het impressum.

(5) Wij wijzen erop dat wij bij het verzenden van de nieuwsbrief uw gebruikersgedrag evalueren. Voor deze evaluatie bevatten de verzonden e-mails zogenaamde web beacons of tracking pixels, die één-pixel-afbeeldingsbestanden vertegenwoordigen. Voor deze analyse koppelt Emarsys de in § 3 genoemde gegevens en de webbakens aan een individuele ID, die aan uw gebruikersprofiel in Emarsys wordt toegekend. Wij gebruiken de aldus verkregen gegevens om een gebruikersprofiel op te stellen teneinde de inhoud van de nieuwsbrief af te stemmen op uw individuele interesses. Zo registreren wij wanneer u onze nieuwsbrieven opent, op welke links u klikt en leiden wij uw persoonlijke interesses af. Wij koppelen deze gegevens aan acties die u op onze website onderneemt.
U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen deze tracking door op de aparte link in elke e-mail te klikken of door ons via een ander contactkanaal te informeren. De informatie wordt bewaard zolang u zich op de nieuwsbrief hebt ingeschreven. Nadat u zich hebt uitgeschreven, slaan wij de gegevens louter statistisch en anoniem op. Een dergelijke tracering is ook niet mogelijk als u de weergave van afbeeldingen in uw e-mailprogramma standaard heeft gedeactiveerd. In dat geval wordt de nieuwsbrief niet volledig weergegeven en kunt u mogelijk niet alle functies gebruiken. Indien u de afbeeldingen manueel weergeeft, zal de bovenvermelde tracering wel plaatsvinden.
Gebruik van de "emarsys" verzenddienstverlener
De e-mailadressen van onze nieuwsbrief- en e-mailontvangers en, indien van toepassing, aankoopgegevens worden doorgegeven aan Emarsys eMarketing Systems AG, Hans-Fischer-Str 10, 80339 München, Duitsland. Emarsys gebruikt deze informatie om de nieuwsbrief en e-mail namens ons te verzenden en te evalueren. Emarsys gebruikt de gegevens van onze nieuwsbriefontvangers echter niet om hen zelf aan te schrijven of om ze aan derden door te geven.

Het is voor ons belangrijk om een dienstverlener in te schakelen die in Duitsland gevestigd is en de gegevens uitsluitend binnen de EU verwerkt.
Double-Opt-In en logging van de nieuwsbriefregistratie

De registratie voor onze nieuwsbrief gebeurt in een zogenaamde double opt-in procedure. Dit betekent dat u na registratie een e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd uw registratie te bevestigen. Deze bevestiging is nodig zodat niemand zich kan registreren met vreemde e-mailadressen.
Inschrijvingen voor de nieuwsbrief worden geregistreerd om het registratieproces te kunnen bewijzen in overeenstemming met de wettelijke vereisten (art. 7 DSGVO). Dit omvat het opslaan van het tijdstip van registratie en bevestiging, evenals het IP-adres. Eventuele wijzigingen van uw door emarsys opgeslagen gegevens worden eveneens geregistreerd.
Registratiegegevens van de nieuwsbrief

Om u in te schrijven voor de nieuwsbrief is het voldoende om uw e-mailadres in te voeren. Optioneel vragen wij u om uw voor- en achternaam in te geven. Deze gegevens worden enkel gebruikt om de nieuwsbrief te personaliseren.
Het versturen van een notitiebriefje

Het versturen van een persoonlijke aanbeveling door een afzender vindt plaats op de wettelijke basis van DSGVO 6 1 f. Hiertoe worden uw e-mailadres, voor- en achternaam, naam van de afzender en e-mailadres, evenals de informatie op het notitieblok, aan Emarsys doorgegeven.
Statistisch overzicht en analyses

De nieuwsbrieven bevatten een zogenaamd "webbaken", d.w.z. een bestand ter grootte van een pixel dat bij het openen van de nieuwsbrief wordt opgehaald van de server van Emarsys. Bij dit ophaalproces wordt in eerste instantie technische informatie verzameld, zoals informatie over uw browser en systeem, evenals uw IP-adres en het tijdstip van opvragen. Deze informatie wordt gebruikt voor technische verbetering van de diensten op basis van de technische gegevens of doelgroepen en hun leesgedrag op basis van hun opvraaglocaties (die kunnen worden bepaald met behulp van het IP-adres) of toegangstijden.

Statistisch onderzoek omvat ook het vaststellen of nieuwsbrieven worden geopend, wanneer ze worden geopend en op welke links wordt geklikt. Om technische redenen kan deze informatie worden toegewezen aan individuele nieuwsbrief- en e-mailontvangers. De evaluaties dienen ons echter veel meer om de leesgewoonten van onze gebruikers vast te stellen en onze inhoud aan hen aan te passen of om andere inhoud te sturen overeenkomstig de interesses van onze gebruikers (Art. 6 (1) f DSGVO).
Online toegang en gegevensbeheer

Er zijn gevallen waarin wij ontvangers van nieuwsbrieven en e-mails doorverwijzen naar websites van emarsys. Zo bevatten onze nieuwsbrieven een link waarmee nieuwsbriefontvangers de nieuwsbrieven online kunnen ophalen (bv. in geval van weergaveproblemen in het e-mailprogramma). Evenzo is de verklaring inzake gegevensbescherming van emarsys alleen beschikbaar op hun website.
In dit verband willen wij erop wijzen dat op de websites van emarsys cookies worden gebruikt en dat persoonsgegevens worden verwerkt door emarsys, zijn partners en de gebruikte dienstverleners. Wij hebben geen invloed op deze gegevensverzameling. Wij willen u ook wijzen op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het verzamelen van gegevens voor reclamedoeleinden op de websites http://www.aboutads.info/choices/ en http://www.youronlinechoices.com (voor de Europese regio).
Annulering/herroeping
U kunt de ontvangst van onze nieuwsbrief en onze e-mails met interessante aanbiedingen te allen tijde annuleren, d.w.z. uw toestemming herroepen. Uw toestemming voor het ontvangen van de nieuwsbrief via emarsys en de statistische analyses is dan niet meer van toepassing. Aan het einde van elke nieuwsbrief vindt u een link om de nieuwsbrief en e-mails op te zeggen. Als u ook niet langer elektronische meldingen in verband met de afwikkeling van uw aankoop wenst te ontvangen, kunt u uw e-mailadres laten verwijderen op kundenservice@waldorfshop.eu.
Bovendien willen wij u erop wijzen dat u te allen tijde bezwaar kunt maken tegen de toekomstige verwerking van uw persoonsgegevens overeenkomstig de wettelijke vereisten volgens art. 21 DSGVO. Het bezwaar kan in het bijzonder worden gemaakt tegen de verwerking met het oog op directe reclame.

Zij hebben volgens de EU-basisverordening gegevensbescherming recht op de volgende rechten

    om informatie te vragen over de categorieën van verwerkte gegevens, de doeleinden van de verwerking, de eventuele ontvangers van de gegevens, de geplande opslagperiode (art. 15 DPA);
    te verzoeken om correctie of aanvulling van onjuiste of onvolledige gegevens (art. 16 FADP)
    een verleende toestemming te allen tijde met werking voor de toekomst in te trekken (Art. 7 par. 3 DSGVO);
    om in bepaalde gevallen de verwijdering van gegevens te eisen in het kader van Art. 17 DSGVO - met name wanneer de gegevens niet langer nodig zijn voor het beoogde doel of onwettig worden verwerkt, of u uw toestemming hebt ingetrokken overeenkomstig Art. 7 Para. 3 DSGVO of bezwaar hebt gemaakt overeenkomstig Art. 21 DSGVO;
    onder bepaalde omstandigheden de beperking van gegevens te eisen, voor zover het wissen niet mogelijk is of de verplichting tot wissen wordt betwist (Art. 18 DSGVO);
    op gegevensoverdraagbaarheid, d.w.z. dat u de gegevens die u ons hebt verstrekt in een standaard machineleesbaar formaat (CSV) kunt ontvangen en, indien nodig, aan anderen kunt overdragen (art. 20 DSGVO);
    een klacht indienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit over de gegevensverwerking

Alle verzoeken om informatie, verwijdering en correctie, verzoeken om informatie, verzoeken om gegevensoverdraagbaarheid of bezwaren tegen de gegevensverwerking dienen per e-mail of per post te worden gestuurd naar:

Universnatur GmbH
Waldorfshop
Rankinestraße 4
86899 Landsberg am Lech

Telefoon: +49 (0) 8191 9369 300
e-mail: datenschutz@waldorfshop.eu
Bovendien willen wij u erop wijzen dat u te allen tijde bezwaar kunt maken tegen de toekomstige verwerking van uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met de wettelijke vereisten volgens Art. 21 DSGVO. Het bezwaar kan in het bijzonder worden gemaakt tegen de verwerking met het oog op directe reclame.
Waar worden mijn gegevens verwerkt?
Uw gegevens worden over het algemeen in Duitsland verwerkt. Afzonderlijke internationale dienstverleners verwerken de gegevens buiten Duitsland. Mocht dit het geval zijn, dan vermelden wij dit direct in de informatie over gegevensbescherming van de betreffende aanbieder (zie hieronder).
Wanneer worden mijn gegevens gewist?

Uw persoonsgegevens worden gewist, voor zover dit niet in strijd is met de wettelijke bewaarplicht, u een vordering tot wissen heeft ingediend, de gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn opgeslagen of de opslag om andere wettelijke redenen niet is toegestaan. Meer gedetailleerde informatie over de wistermijnen vindt u in de respectieve verwerkingsprocedures en aanbieders.
Hoe werken cookies?

Deze website maakt gebruik van de volgende soorten cookies, waarvan de reikwijdte en functie hieronder worden toegelicht:

    Sessiecookies (Transiente Cookies)
    Browsercookies (Persistente cookies)
    Flash Cookies en HTML5 opslagobjecten

Sessiecookies worden automatisch gewist wanneer u de browser sluit. Ze slaan een zogenaamde sessie-ID op, waarmee verschillende verzoeken van uw browser aan de gedeelde sessie kunnen worden toegewezen. Hierdoor kan uw computer worden herkend wanneer u onze website opnieuw bezoekt. De sessiecookies worden gewist wanneer u uitlogt of de browser sluit.

Browsercookies worden automatisch verwijderd na een bepaalde periode, die afhankelijk kan zijn van de cookie. U kunt de cookies te allen tijde verwijderen via de beveiligingsinstellingen van uw browser.

U kunt uw browserinstellingen aanpassen aan uw voorkeuren en bijvoorbeeld weigeren om cookies van derden of alle cookies te accepteren. Wij wijzen u erop dat u dan mogelijk niet alle functies van deze website kunt gebruiken.

Wij gebruiken cookies om u bij volgende bezoeken te identificeren als u een account bij ons heeft. Anders zou u zich bij elk bezoek opnieuw moeten aanmelden.

De gebruikte Flash-cookies worden niet door uw browser geregistreerd, maar door uw Flash-plug-in. Wij gebruiken ook HTML5 opslagobjecten, die op uw eindapparaat worden opgeslagen. Deze objecten slaan de vereiste gegevens op ongeacht de browser die u gebruikt en hebben geen automatische vervaldatum. Als u niet wilt dat Flash-cookies worden verwerkt, moet u een geschikte add-on installeren, bijv. "Better Privacy" voor Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy) of de Adobe Flash Killer-cookie voor Google Chrome. U kunt het gebruik van HTML5-opslagobjecten voorkomen door uw browser in de privémodus te zetten. Wij raden u ook aan uw cookies en browsergeschiedenis regelmatig handmatig te verwijderen.

Sociale media
Privacybeleid voor Facebook plug-ins (Like-Button)

Wij maken momenteel gebruik van Facebook social media plug-ins. Wij gebruiken de zogenaamde twee-klik oplossing. Dit betekent dat wanneer u onze site bezoekt, er in eerste instantie geen persoonlijke gegevens worden doorgegeven aan de aanbieders van de plug-ins. U kunt de aanbieder van de plugin herkennen aan de beginletter of het logo op het vakje. Wij geven u de mogelijkheid om via de knop rechtstreeks met de aanbieder van de plug-in te communiceren. Alleen als u op het gemarkeerde vakje klikt en het daardoor activeert, krijgt de aanbieder van de plug-in de informatie dat u de betreffende website van ons online-aanbod hebt opgeroepen. In het geval van Facebook wordt het IP-adres onmiddellijk nadat het is verzameld, geanonimiseerd volgens de desbetreffende aanbieder in Duitsland. Bij activering van de plug-in worden uw persoonsgegevens aan de desbetreffende plug-inprovider doorgegeven en daar opgeslagen (bij Amerikaanse providers in de VS). Aangezien de aanbieder van de plug-in met name gegevens via cookies verzamelt, raden wij u aan alle cookies via de veiligheidsinstellingen van uw browser te verwijderen voordat u op het grijs gemarkeerde vakje klikt.
Wij hebben geen invloed op de verzamelde gegevens en de gegevensverwerkingsprocedures, noch zijn wij op de hoogte van de volledige omvang van de gegevensverzameling, de doeleinden van de verwerking, de bewaartermijnen. Wij hebben ook geen informatie over het verwijderen van de verzamelde gegevens door de plug-in provider.

De plug-in provider slaat de over u verzamelde gegevens op als gebruikersprofielen en gebruikt deze gegevens voor doeleinden van reclame, marktonderzoek en/of vraaggerichte vormgeving van zijn website. Een dergelijke evaluatie wordt met name uitgevoerd (ook voor gebruikers die niet zijn ingelogd) om op de behoefte afgestemde reclame te kunnen presenteren en om andere gebruikers van het sociale netwerk te informeren over uw activiteiten op onze website. U hebt het recht bezwaar te maken tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen, waarbij u contact moet opnemen met de betreffende aanbieder van de plug-ins om dit recht uit te oefenen. Via de plug-ins bieden wij u de mogelijkheid tot interactie met de sociale netwerken en andere gebruikers, zodat wij ons aanbod kunnen verbeteren en het voor u als gebruiker interessanter kunnen maken. De rechtsgrondslag voor het gebruik van de plug-ins is Art. 6 para. 1 zin 1 lit. f DS-GVO.
De gegevens worden doorgegeven, ongeacht of u een account hebt bij de aanbieder van de plug-ins en daar bent ingelogd. Indien u bent ingelogd bij de plug-inprovider, worden de gegevens die wij van u verzamelen direct toegewezen aan uw account bij de plug-inprovider. Als u op de geactiveerde knop klikt en bijvoorbeeld een link naar de pagina plaatst, slaat de plug-inprovider deze informatie ook op in uw gebruikersaccount en deelt deze openbaar met uw contacten. Wij raden u aan om na het gebruik van een sociaal netwerk regelmatig uit te loggen, maar vooral voordat u de knop activeert, omdat u dan kunt voorkomen dat uw profiel bij de plug-inprovider wordt toegewezen.

Meer informatie over het doel en de omvang van het verzamelen en verwerken van gegevens door de plug-in provider vindt u in de gegevensbeschermingsverklaringen van deze providers, zoals hieronder vermeld. Daar vindt u ook verdere informatie over uw rechten en instellingen om uw privacy te beschermen.
Facebook Inc, 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, VS;
http://www.facebook.com/help/186325668085084
http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications
http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo
Facebook heeft zich aangesloten bij het EU-VS-privacyschild: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Analysetools
Privacybeleid voor econda

Om deze website op de behoeften af te stemmen en te optimaliseren, worden met oplossingen en technologieën van econda GmbH geanonimiseerde gegevens verzameld en opgeslagen en uit deze gegevens gebruikersprofielen onder pseudoniem aangemaakt. Hiervoor kunnen cookies worden gebruikt die de herkenning van een internetbrowser mogelijk maken. De gebruikersprofielen worden echter niet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de bezoeker samengevoegd met gegevens over de drager van het pseudoniem. Met name IP-adressen worden onmiddellijk na ontvangst onherkenbaar gemaakt, waardoor het niet mogelijk is gebruikersprofielen aan IP-adressen toe te wijzen. De analyse van het gebruikersgedrag wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 para. 1 lit. f DSGVO. De websitebeheerder heeft een legitiem belang bij de anonieme analyse van het gebruikersgedrag om zowel zijn website als zijn reclame te optimaliseren. Bezoekers van deze website kunnen hier (https://www.econda.de/widerruf-zur-datenspeicherung) te allen tijde bezwaar maken tegen deze gegevensverzameling en -opslag voor de toekomst. Het bezwaar geldt alleen voor het apparaat en de webbrowser waarop het werd ingesteld, gelieve het proces te herhalen op alle apparaten indien nodig. Als u de opt-out-cookie verwijdert, worden er opnieuw verzoeken naar econda gestuurd.
Privacybeleid voor Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt gewoonlijk overgebracht naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. In het geval dat IP-anonimisering op deze website is geactiveerd, zal uw IP-adres echter door Google worden ingekort binnen lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsluitende staten van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verzonden en daar ingekort. Voor de uitzonderlijke gevallen waarin persoonsgegevens worden doorgegeven aan de VS, heeft Google zich onderworpen aan het EU-VS Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. De rechtsgrondslag voor het gebruik van Google Analytics is Art. 6 para. 1 zin 1 lit. f DS-GVO.

Google zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te evalueren, om rapporten over de websiteactiviteiten op te stellen en om andere met het website- en internetgebruik verbonden diensten voor de website-exploitant te leveren.
Het in het kader van Google Analytics door uw browser doorgegeven IP-adres wordt niet samengevoegd met andere gegevens van Google.

U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen; wij wijzen u er echter op dat u in dat geval mogelijk niet alle functies van deze website volledig kunt gebruiken. U kunt ook voorkomen dat door de cookie gegenereerde en aan uw gebruik van de website gerelateerde gegevens (met inbegrip van uw IP-adres) worden doorgestuurd naar Google en dat deze gegevens door Google worden verwerkt, door de browser-plug-in te downloaden en te installeren die beschikbaar is onder de volgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics met de extensie "_anonymizeIp()". Hierdoor kunnen IP-adressen in een verkorte vorm worden verwerkt, waardoor de mogelijkheid van persoonlijke verwijzingen wordt uitgesloten. Indien de over u verzamelde gegevens een persoonlijke referentie bevatten, wordt deze onmiddellijk uitgesloten en worden de persoonlijke gegevens onmiddellijk gewist.
Wij gebruiken Google Analytics om het gebruik van onze website te analyseren en regelmatig te verbeteren. Wij kunnen de verkregen statistieken gebruiken om ons aanbod te verbeteren en interessanter te maken voor u als gebruiker.

Informatie van derden: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland, Fax: +353 (1) 436 1001.

    Gebruikersvoorwaarden: http://www.google.com/analytics/terms/de.html
    Overzicht gegevensbescherming: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html
    evenals het privacybeleid: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Deze website maakt ook gebruik van Google Analytics voor een apparaatoverstijgende analyse van bezoekersstromen, die wordt uitgevoerd met behulp van een gebruikers-ID.
Dastani Consulting

Wij gebruiken sessiecookies om onze reclamecampagnes te analyseren en te classificeren. Hiertoe geven wij geanonimiseerde gegevens over uw koopgedrag met betrekking tot campagnes door aan Dastani Consulting GmbH, Im Westpark 8, 35435 Wettenberg. Wij doen dit op basis van Art. 6 (1) f DSGVO.
Marketing
Integratie van YouTube-video's

Wij hebben YouTube-video's in ons online-aanbod geïntegreerd, die op http://www.YouTube.com worden opgeslagen en direct vanaf onze website kunnen worden afgespeeld. Deze zijn allemaal geïntegreerd in de "verbeterde privacymodus", wat betekent dat er geen gegevens over u als gebruiker worden doorgegeven aan YouTube als u de video's niet afspeelt. Alleen als u de video's afspeelt, worden de hieronder genoemde gegevens doorgegeven. Wij hebben geen invloed op deze gegevensoverdracht. Door het bezoeken van de website ontvangt YouTube de informatie dat u de desbetreffende subpagina van onze website hebt bezocht. Daarbij worden de hieronder genoemde gegevens doorgegeven. Dit gebeurt onafhankelijk van het feit of YouTube een gebruikersaccount ter beschikking stelt waarmee u bent ingelogd of dat er geen gebruikersaccount bestaat. Als u bij Google bent ingelogd, worden uw gegevens direct aan uw account toegewezen. Als je niet wilt dat je profiel wordt gekoppeld aan YouTube, moet je uitloggen voordat je de knop activeert. YouTube slaat uw gegevens op als gebruikersprofielen en gebruikt deze voor doeleinden van reclame, marktonderzoek en/of vraaggerichte vormgeving van zijn website. Dergelijke evaluatie wordt in het bijzonder uitgevoerd (zelfs voor gebruikers die niet zijn ingelogd) met het oog op het verstrekken van op behoeften gebaseerde reclame en om andere gebruikers van het sociale netwerk te informeren over uw activiteiten op onze website. U beschikt over een recht van verzet tegen het aanmaken van deze gebruikersprofielen, waarbij u contact moet opnemen met YouTube om dit recht uit te oefenen. Voor meer informatie over het doel en de omvang van de gegevensverzameling en -verwerking door YouTube verwijzen wij u naar het Privacybeleid. Daar vindt u ook meer informatie over uw rechten en instellingsmogelijkheden om uw privacy te beschermen: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google verwerkt uw persoonsgegevens ook in de VS en heeft zich aangesloten bij het EU-VS Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Facebook Website aangepaste doelgroep

Wij maken op onze website gebruik van de remarketingdienst Website Custom Audience van Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA om u gerichte informatie over onze producten te verstrekken. Wanneer u onze website bezoekt, wordt via een bij Facebook aangemaakte trackingpixel en het gebruik van een cookie een verbinding tussen uw browser en de Facebook-server tot stand gebracht. Facebook ontvangt daardoor de informatie dat u onze website met uw IP-adres hebt bezocht. Hierdoor kan Facebook uw bezoek aan onze pagina's toewijzen aan uw gebruikersaccount. Wij kunnen de aldus verkregen informatie gebruiken om Facebook-advertenties weer te geven. Wij wijzen erop dat wij als aanbieder van de pagina's geen kennis hebben van de inhoud van de doorgestuurde gegevens of het gebruik ervan door Facebook. Meer informatie hierover vindt u in de Datenschutzerklärung von Facebook. Als u niet wilt dat gegevens worden verzameld door Custom Audiences, kunt u Custom Audiences hier deactiveren.

De website maakt ook gebruik van de remarketingfunctie "Custom Audiences" van Facebook Inc. ("Facebook"). Hierdoor kunnen aan de gebruikers van de website interesse-gerelateerde advertenties ("Facebook Ads") worden aangeboden, wanneer zij het sociale netwerk Facebook of andere websites bezoeken, die ook van de procedure gebruik maken. Op deze manier streven wij ernaar om advertenties weer te geven die voor u van belang zijn om onze website voor u interessanter te maken.

Door de gebruikte marketingtools brengt uw browser automatisch een directe verbinding met de Facebook-server tot stand. Wij hebben geen invloed op de omvang en het verdere gebruik van de gegevens die Facebook door het gebruik van deze tool verzamelt en informeren u daarom overeenkomstig onze stand van kennis: Door de integratie van Facebook Custom Audiences ontvangt Facebook de informatie dat u de betreffende website van onze internetpresentie hebt opgeroepen of op een advertentie van ons hebt geklikt. Indien u bij een Facebook-dienst geregistreerd bent, kan Facebook het bezoek aan uw account toewijzen. Ook wanneer u niet bij Facebook geregistreerd bent of zich niet hebt aangemeld, bestaat de mogelijkheid dat de aanbieder uw IP-adres en andere identificerende kenmerken achterhaalt en opslaat.

Het uitschakelen van de functie "Facebook Custom Audiences" is voor ingelogde gebruikers mogelijk op https://www.facebook.com/settings/?tab=ads.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is Art. 6 para. 1 zin 1 letter f DS-GVO. Meer informatie over de gegevensverwerking door Facebook vindt u op https://www.facebook.com/about/privacy.
Google AdWords

Deze website maakt gebruik van hulpmiddelen voor "online marketing" van de firma Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Dit is om te herkennen dat een bezoeker via een Google-advertentie op onze website terecht is gekomen. Google maakt gebruik van cookies, die op uw computer worden opgeslagen en een analyse van het gebruik van de website mogelijk maken. De cookies voor de zogenaamde conversietracking worden geplaatst wanneer u op een door Google geplaatste advertentie klikt. Deze cookies verliezen hun geldigheid na 30 dagen en worden niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als u conversion tracking wilt voorkomen, kunt u uw browser zo instellen dat cookies van het domein "googleadservices.com" worden geblokkeerd. U kunt ook gebruikmaken van uw recht op opt-out door http://www.networkadvertising.org/choices/ te bezoeken. Als u meer informatie wilt over deze praktijk en wilt weten welke keuzes u hebt om deze informatie niet door Google te laten gebruiken, klik dan hier: https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated
Emarsys

Voor de weergave van persoonlijke productaanbevelingen in de shop en nieuwsbrief maken wij gebruik van de dienstverlener Emarsys eMarketing Systems AG, Hans-Fischer-Str 10, 80339 München, Duitsland. Hiervoor wordt bij het betreden van de shop een sessiecookie ingesteld en wordt uw klantgedrag op onze website gevolgd en bij Emarsys opgeslagen in de vorm van gepseudonimiseerde en geanonimiseerde gegevens. U kunt hiertegen te allen tijde bezwaar maken via kundenservice@waldorfshop.de.
https://www.waldorfshop.eu/shop/kundenservice/rechtliches/datenschutz
Gegevensbeveiliging

Wij hanteren actuele technische en organisatorische maatregelen om de veiligheid van de verwerking te waarborgen, met name om uw persoonsgegevens te beschermen tegen risico's tijdens de gegevensoverdracht en tegen kennisneming ervan door derden. Deze zijn aangepast aan de huidige stand van de techniek, de noodzaak van bescherming van persoonsgegevens en de risico's voor uw rechten en vrijheden.
Wijzigingen van dit privacybeleid

De informatie over gegevensbescherming wordt regelmatig gecontroleerd en bijgewerkt en is voor u gemarkeerd. U dient deze van tijd tot tijd te bekijken om op de hoogte te blijven van de wijze waarop wij uw gegevens beschermen en de inhoud van onze website voortdurend verbeteren. Door gebruik te maken van de website stemt u in met de voorwaarden van deze mededeling over de bescherming van persoonsgegevens.