Data­privacy­verklaring


Privacyverklaring



Tenzij hieronder anders vermeld, is de beschikbaarstelling van uw persoonlijke gegevens wettelijk noch contractueel vereist voor de sluiting van een overeenkomst. U bent niet verplicht de gegevens te verstrekken. Het niet verstrekken heeft geen gevolgen. Dit geldt alleen als tijdens de verdere verwerking geen andere informatie wordt verstrekt.
Onder "persoonsgerelateerde gegevens" wordt verstaan iedere informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.
 
Server-logbestanden
U kunt onze website bezoeken zonder persoonlijke informatie te verstrekken. 
Telkens wanneer u onze website bezoekt, worden gebruiksgegevens via uw internetbrowser naar ons of onze webhoster / IT-dienstverlener verzonden en in loggegevens (zogenaamde server-logbestanden) opgeslagen. Deze opgeslagen gegevens omvatten bijv. de naam van de bezochte pagina, de datum en het tijdstip van de toegang, het IP-adres, de hoeveelheid overgedragen gegevens en de aanvragende provider. De verwerking gebeurt op basis van art. 6 par. 1 sub f AVG uit gerechtvaardigd belang bij een storingsvrije werking van onze website alsmede voor de verbetering van ons aanbod. 
 

Contact

Verantwoordelijke
Neem op aanvraag contact met ons op. De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is: Sebastian Neu, Rankinestr. 4, 86899 Landsberg am Lech Deutschland, +49 8191 9369 300, kundenservice@waldorfshop.eu

 
Pro-actieve contactopname van de klanten per e-mail
Wanneer u via e-mail zakelijk met ons in contact treedt, verzamelen we uw persoonsgerelateerde gegevens (naam, e-mailadres, tekst van het bericht ) alleen in de door u ter beschikking gestelde omvang. De gegevensverwerking dient voor de bewerking en beantwoording van uw contactaanvraag. 
Indien het opnemen van contact dient voor de uitvoering van precontractuele maatregelen (bijvoorbeeld advies in het geval van belangstelling voor een aankoop, het opstellen van offertes) of een reeds tussen u en ons gesloten overeenkomst betreft, gebeurt deze gegevensverwerking op grond van art. 6 lid 1 sub b DSGVO.
Gebeurt het opnemen van contact om andere redenen, gebeurt deze gegevensverwerking op grond van art. 6 lid 1 sub f DSGVO uit ons overwegende legitieme belang van de beantwoording van uw vraag. In dit geval hebt u het recht, op gronden, die voortvloeien uit uw specifieke situatie, op ieder moment bezwaar te maken tegen de op art. 6, lid 1, sub f DSGVO berustende verwerkingen van u betreffende persoonsgerelateerde gegevens.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om uw aanvraag te verwerken. Uw gegevens worden vervolgens onder in acht neming van wettelijke bewaringstermijnen gewist, indien u niet hebt ingestemd met verdere verwerking en gebruik.
 
Verzameling en verwerking bij gebruik van het contactformulier
Bij gebruik van het contactformulier, verzamelen we uw persoonsgegevens (naam, e-mailadres, berichttekst) alleen voor zover u deze hebt verstrekt. De gegevensverwerking dient voor het opnemen van contact. 
Indien het opnemen van contact dient voor de uitvoering van precontractuele maatregelen (bijvoorbeeld advies in het geval van belangstelling voor een aankoop, het opstellen van offertes) of een reeds tussen u en ons gesloten overeenkomst betreft, gebeurt deze gegevensverwerking op grond van art. 6 lid 1 sub b DSGVO.
Gebeurt het opnemen van contact om andere redenen, gebeurt deze gegevensverwerking op grond van art. 6 lid 1 sub f DSGVO uit ons overwegende legitieme belang van de beantwoording van uw vraag. In dit geval hebt u het recht, op gronden, die voortvloeien uit uw specifieke situatie, op ieder moment bezwaar te maken tegen de op art. 6, lid 1, sub f DSGVO berustende verwerkingen van u betreffende persoonsgerelateerde gegevens.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om uw aanvraag te verwerken. Uw gegevens worden vervolgens gewist als u niet hebt ingestemd met verdere verwerking en gebruik.
 

Klantaccount      Bestellingen      



Klantaccount
Bij de opening van een klantaccount verzamelen wij uw persoonsgegevens in de daarbij aangegeven omvang. Het doel van gegevensverwerking is om uw aankoopervaring te verbeteren en orderverwerking te vereenvoudigen. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. Uw klantaccount wordt vervolgens gewist.
 
Verzameling, verwerking en doorgifte van persoonsgegevens bij bestellingen 
Wij verzamelen en verwerken uw persoonsgegevens alleen in de mate die nodig is voor de uitvoering en verwerking van uw bestelling en voor de verwerking van uw verzoeken. De beschikbaarstelling van de gegevens is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat er geen overeenkomst kan worden gesloten. De verwerking gebeurt op basis van art. 6, par. 1 sub b AVG en is noodzakelijk voor de totstandkoming van een overeenkomst met u. 
Uw gegevens worden bijvoorbeeld doorgegeven naar de door u gekozen transportbedrijven en drop-shipping providers, betaaldienstverleners, dienstverleners voor orderafhandeling en IT-dienstverleners. In alle gevallen houden wij ons strikt aan de wettelijke voorschriften. De omvang van de gegevensoverdracht blijft tot een minimum beperkt.
 

Beoordelingen       Reclame      



Gegevensverzameling bij het schrijven van een commentaar
Wanneer u commentaar geeft op een artikel of een bijdrage, verzamelen wij uw persoonsgegevens (naam, e-mailadres, commentaartekst) alleen in de door u verstrekte omvang. Het doel van de verwerking is commentaar mogelijk te maken en weer te geven. Door het verzenden van het commentaar gaat u akkoord met de verwerking van de verzonden gegevens. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt de toestemming te allen tijde intrekken door ons hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. Uw persoonsgegevens worden vervolgens verwijderd.
 

Bij publicatie van uw commentaar wordt van de door u opgegeven naam en het door u opgegeven e-mailadresgepubliceerd.



Gebruik van uw persoonsgerelateerde gegevens voor de verzending van reclame per post
Wij gebruiken uw persoonsgerelateerde gegevens (naam, adres), die we in het kader van de verkoop van goederen of diensten hebben verkregen, om u reclame per post te sturen, tenzij u bezwaar hebt gemaakt tegen dit gebruik. De beschikbaarstelling van deze gegevens is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat er geen overeenkomst kan worden gesloten.
De verwerking gebeurt op grond van art. 6 lid 1 sub f DSGVO op grond van ons overwegende legitieme belang van direct mail. U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen dit gebruik van uw adresgegevens door ons hiervan op de hoogte te stellen. De contactgegevens voor de bezwaarprocedure staan in het colofon.
 
Gebruik van het e-mailadres voor het toezenden van nieuwsbrieven
Wij gebruiken uw e-mailadres uitsluitend voor het versturen van nieuwsbrieven voor onze eigen reclamedoeleinden, ongeacht de uitvoering van de overeenkomst, voor zover u hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt de toestemming te allen tijde intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking. U kunt zich te allen tijde afmelden voor de nieuwsbrief door gebruik te maken van de betreffende link in de nieuwsbrief of door ons hiervan op de hoogte te stellen. Uw e-mailadres wordt vervolgens uit de mailinglijst verwijderd.
 

Uw gegevens worden in het kader van de orderverwerking aan een dienstverlener doorgegeven voor e-mailmarketing. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan overige derden.



Gebruik van het e-mailadres voor het toezending van direct mail 
Wij gebruiken uw e-mailadres, dat wij in het kader van de verkoop van een goed of dienst hebben ontvangen, voor de elektronische doorgifte van reclame voor eigen goederen of diensten, die vergelijkbaar zijn met die u reeds bij ons heeft aangekocht, voor zover u niet tegen dit gebruik bent ingegaan. De beschikbaarstelling van het e-mailadres is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat er geen overeenkomst kan worden gesloten. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit het gerechtvaardigde oogpunt van direct mail. U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen dit gebruik van uw e-mailadres door ons hiervan op de hoogte te stellen. De contactgegevens voor de bezwaarprocedure staan in het colofon. U kunt ook gebruik maken van de daarvoor bestemde link in de reclamemail. Hiervoor zijn geen andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven.
 

Transportbedrijven       Goederenbeheer      



Het doorgeven van het e-mailadres aan transportbedrijven voor informatie over de verzendstatus
In het kader van de contractafwikkeling geven wij uw e-mailadres door aan het transportbedrijf, mits u hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd in het bestelproces. Het doel van het doorgeven is om u per e-mail te informeren over de verzendstatus. De verwerking vindt met uw toestemming plaats op basis van artikel 6 (1) sub a AVG. U kunt de toestemming te allen tijde intrekken door ons of het transportbedrijf hiervan op de hoogte te stellen zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
 
Gebruik van een extern goederenbeheersysteem
Wij gebruiken de contractverwerking in het goederenbeheersysteem als onderdeel van de orderverwerking. Hiertoe worden uw persoonlijke gegevens verzameld in het kader van het bestelproces

plentysystems AG, Bürgermeister-Brunner-Straße 15, 34117 Kassel, Duitsland


Betaaldienstverleners       Kredietcontroles      

Gebruik van PayPal Check-Out
Wij gebruiken de PayPal Check-Out betalingsservice van PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A. (22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxemburg; "PayPal") op onze website. De gegevensverwerking dient om u de betaling via de betalingsdienst te kunnen aanbieden. Bij de keuze en het gebruik van betaling via PayPal, creditcard via PayPal, automatische incasso via PayPal of "Betaal later" via PayPal worden de voor de betalingsverwerking vereiste gegevens aan PayPal doorgegeven om de overeenkomst met u met de gekozen betalingsmethode te kunnen nakomen. Deze verwerking is gebaseerd op Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO.

Kredietkaart via PayPal, automatische incasso via PayPal & "Betaal later" via PayPal
Voor individuele betaalmethoden zoals creditcard via PayPal, automatische incasso via PayPal of "Later betalen" via PayPal behoudt PayPal zich het recht voor om kredietinformatie te verkrijgen op basis van mathematisch-statistische methoden met behulp van kredietbureaus. Hiertoe geeft PayPal de voor een kredietcontrole vereiste persoonsgegevens door aan een kredietagentschap en gebruikt de ontvangen informatie over de statistische waarschijnlijkheid van een betalingsachterstand voor een afgewogen beslissing over de totstandkoming, uitvoering of beëindiging van de contractuele relatie. De kredietwaardigheidsinformatie kan waarschijnlijkheidswaarden (scorewaarden) omvatten die worden berekend op basis van wetenschappelijk erkende mathematisch-statistische procedures en bij de berekening waarvan onder meer adresgegevens worden betrokken. Met uw beschermingswaardige belangen wordt rekening gehouden overeenkomstig de wettelijke bepalingen. De gegevensverwerking dient ter beoordeling van de kredietwaardigheid voor het aangaan van een contract. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO voor ons doorslaggevend legitiem belang in bescherming tegen betalingsverzuim wanneer PayPal voorschotten betaalt.
U hebt het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen deze verwerking van uw persoonsgegevens op basis van art. 6 (1) (f) DSGVO om redenen die voortvloeien uit uw bijzondere situatie door PayPal hiervan op de hoogte te stellen. De verstrekking van de gegevens is noodzakelijk voor de sluiting van het contract met de door u gevraagde betalingsmethode. Het niet verstrekken van de gegevens heeft tot gevolg dat het contract met de door u gekozen betalingswijze niet kan worden gesloten.

Lokale derde dienstverleners
Bij betaling via de betaalmethode van een lokale derde aanbieder worden de voor de verwerking van de betaling vereiste gegevens doorgegeven aan PayPal. Deze verwerking vindt plaats op grond van artikel 6, lid 1, onder b), van de AVG.  Om dit soort betalingen uit te voeren, kunnen de gegevens vervolgens door PayPal worden doorgegeven aan de desbetreffende aanbieder. Deze verwerking is gebaseerd op Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Lokale derde-partij aanbieders kunnen, bijvoorbeeld:

- Sofort (SOFORT GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München, Duitsland).
- giropay (Paydirekt GmbH, Stephanstr. 14-16, 60313 Frankfurt am Main, Duitsland)

Aankoop op rekening via PayPal
Bij betaling via de betaalmethode aankoop op rekening worden de gegevens die nodig zijn om de betaling te verwerken, eerst naar PayPal gestuurd. Voor de uitvoering van deze betaalmethode worden de gegevens vervolgens door PayPal doorgegeven aan Ratepay GmbH (Franklinstraße 28-29, 10587 Berlijn; "Ratepay") om de overeenkomst met u met de gekozen betaalmethode te kunnen uitvoeren. Deze verwerking is gebaseerd op Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Indien nodig voert Ratepay een kredietcontrole uit op basis van mathematisch-statistische procedures met behulp van kredietagentschappen volgens de hierboven reeds beschreven procedure. De gegevensverwerking dient ter beoordeling van de kredietwaardigheid voor het aangaan van een contract. De verwerking wordt uitgevoerd op basis van art. 6 (1) lit. f DSGVO vanwege ons doorslaggevend legitiem belang bij de bescherming tegen wanbetaling wanneer Ratepay voorschotten betaalt. Meer informatie over gegevensbescherming en welke kredietagentschappen Ratpay gebruikt, is te vinden op https://www.ratepay.com/legal-payment-dataprivacy/ en https://www.ratepay.com/legal-payment-creditagencies/.

Voor meer informatie over gegevensverwerking bij gebruik van PayPal verwijzen wij u naar het bijbehorende privacybeleid op https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full.



Gegevensverzameling en -verwerking voor kredietcontroles 
In het geval van levering vooraf, bijvoorbeeld bij betaling op rekening of automatische incasso, behouden wij ons het recht voor om kredietinformatie op basis van wiskundig-statistische procedures met behulp van 

CRIF Bürgel GmbH, Leopoldstraße 244, 80807 München 

te verkrijgen. Hiertoe verstrekken wij persoonlijke gegevens, die nodig zijn voor een kredietwaardigheidscontrole, en gebruiken wij de verkregen informatie over de statistische waarschijnlijkheid van wanbetaling voor een afgewogen besluit tot acceptatie, uitvoering of beëindiging van contractuele betrekkingen. De kredietwaardigheidsinformatie kan waarschijnlijkheidswaarden (score-waarden) bevatten, die op basis van wetenschappelijk erkende wiskundig-statistische methoden worden berekend en worden opgenomen in onder andere de adresgegevens. Uw te beschermen belangen worden volgens de wettelijke bepalingen in acht genomen. Het doel van gegevensverwerking is de kredietwaardigheidscontrole om een contract te kunnen sluiten. De verwerking gebeurt op basis van artikel 6 (1) sub f AVG vanuit het gerechtvaardigde belang van bescherming tegen wanbetaling, als wij vooraf leveren. Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie heeft u te allen tijde het recht bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG door ons hiervan op de hoogte te stellen. De beschikbaarstelling van de gegevens is noodzakelijk voor het sluiten van de overeenkomst met de betaalmethode van uw keuze. Het niet beschikbaar stellen heeft tot gevolg dat de overeenkomst niet met de door u gekozen betaalwijze kan worden gesloten.
 

Gebruik van SOFORT
Wij gebruiken de payment service provider SOFORT GmbH, (Theresienhöhe 12, 80339 München, Duitsland; "SOFORT") om betalingen op onze website te verwerken. Sofort GmbH is een onderneming van de Klarna-groep (Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 11134 Stockholm, Zweden). Het doel van de gegevensverwerking is u verschillende betaalmethoden aan te bieden via de betalingsverwerking door de betalingsdienstaanbieder SOFORT. Zodra u een betalingsoptie hebt gekozen, worden de voor de verwerking van de betaling noodzakelijke gegevens aan SOFORT doorgegeven. De verwerking van de gegevens is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder b), van de GDPR. Voor meer informatie over gegevensverwerking bij het gebruik van de SOFORT-betalingsdienst kunt u terecht op https://www.sofort.com/1.0/shared/content/legal/terms/de-DE/SOFORT/ en https://www.klarna.com/sofort/.



Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen in de internetbrowser of door de internetbrowser op het computersysteem van een gebruiker. Als een gebruiker een website bezoekt, kan een cookie worden opgeslagen op het besturingssysteem van de gebruiker. Deze cookie bevat een karakteristieke tekenreeks die een unieke identificatie van de browser mogelijk maakt wanneer de website opnieuw wordt opgeroepen.

Cookies worden op uw computer opgeslagen. U heeft dus volledige controle over het gebruik van cookies. Door het selecteren van de juiste technische instellingen in uw internetbrowser kunt u voor het plaatsen van cookies op de hoogte worden gebracht en individueel beslissen of u deze accepteert en voorkomt dat de cookies worden opgeslagen en de gegevens die ze bevatten worden verzonden. Reeds opgeslagen cookies kunnen op elk moment worden verwijderd. Wij wijzen u er echter op dat u dan in voorkomende gevallen niet alle functies van deze website in volle omvang kunt benutten.
Via de onderstaande links kunt u informeren hoe u de cookies bij de belangrijkste browsers kunt beheren (o.a. ook deactiveren):
Chrome Browser: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=nl
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac


technisch noodzakelijke cookies
Voor zover in onderstaande verklaring inzake gegevensbescherming geen andere informatie wordt gegeven, gebruiken wij alleen deze technisch noodzakelijke cookies om onze website gebruikersvriendelijker, effectiever en veiliger te maken. Bovendien stellen cookies onze systemen in staat uw browser te herkennen, zelfs na een paginawissel, en u diensten aan te bieden. Sommige functies van onze website kunnen niet worden aangeboden zonder het gebruik van cookies. Hiervoor is het noodzakelijk dat de browser wordt herkend, zelfs na een paginawissel.
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG.
 De verwerking gebeurt op basis van art. 6 par. 1 lid f AVG uit overwegend gerechtvaardigd belang bij een optimale werking van onze website alsmede een gebruiksvriendelijke en effectieve vormgeving van ons aanbod.
Om redenen die verband houden met uw specifieke situatie hebt u te allen tijde het recht bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van artikel 6 (1), sub f AVG.


Gebruik van CookieBar Plug-in
Wij gebruiken op onze website de CookieBar Plug-in van Frontend Studios GmbH (Treppenstraße 12-14, 34117 Kassel; “CookieBar”).
De tool stelt u in staat, toestemming te geven voor de gegevensverwerking via de website, in het bijzonder het plaatsen van cookies en om gebruik te maken van uw herroepingsrecht voor eerder gegeven toestemming.
De gegevensverwerking dient voor het verkrijgen en documenteren van de benodigde toestemming voor gegevensverwerking en daarmee te voldoen aan wettelijke verplichtingen.
Hiervoor kunnen cookies worden ingezet. Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verzameld en aan CookieBar overgedragen: Datum en tijd van het oproepen van de pagina, informatie over de door u gebruikte browser en het door u gebruikte apparaat, geanonimiseerd IP-adres, opt-in- en opt-out-gegevens. Overdracht van mijn gegevens aan derden gebeurt niet.
De gegevensverwerking gebeurt voor de vervulling van een wettelijke verplichting op basis van art. 6 lid 1 sub c AVG.
Verdere informatie over CookieBar Plug-in vindt u onder: https://marketplace.plentymarkets.com/plugins/storefront/widgets/cookiebar_4809



Analyse      Advertenties volgen       Communicatie      

Gebruik van Google Analytics


Wij gebruiken op onze website de webanalysedienst Google Analytics van Google Ireland
Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; “Google”). De gegevensverwerking dient voor de analyse van deze website en haar bezoekers evenals voor marketing- en reclamedoeleinden. In opdracht van de eigenaar van deze website zal Google de verkregen informatie gebruiken om uw gebruik van de website te analyseren om verslag uit te brengen over de activiteiten op de website en om verdere diensten te leveren aan de eigenaar van de website in verband met het gebruik van de website en het internet. Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verzameld: IP-adres, datum en tijd van oproepen van de pagina, klikpad, informatie over de browser die u heeft gebruikt, en het device (apparaat) dat u heeft gebruikt, bezochte pagina's, referrer-URL (website, via welke u onze website heeft opgeroepen), locatiegegevens, koopactiviteiten.Het in het kader van Google Analytics door uw browser overgedragen IP-adres wordt niet gecombineerd met andere gegevens van Google.

Google analytics gebruikt technologieën zoals cookies, webgeheugen in de browser en trackingpixels, die een analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken. De daardoor gegenereerde informatie over uw gebruik van deze website wordt in de regel overgedragen naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. Daarbij vertrouwt Google op modelcontractbepalingen als passende garanties voor de bescherming van persoonsgegevens, die kunnen worden ingezien onder: https://policies.google.com/privacy/frameworks. Zowel Google als Amerikaanse overheidsinstanties hebben toegang tot uw gegevens. Uw gegevens kunnen door Google worden gekoppeld met andere gegevens, zoals bijvoorbeeld uw zoekgeschiedenis, uw persoonlijke accounts, uw gebruiksgegevens van andere apparaten en alle andere gegevens, die Google van u heeft. 
Op deze website wordt de IP-anonimisering geactiveerd. Daardoor wordt uw IP-adres door Google tevoren ingekort binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere verdragsstaten van de overeenkomst inzake de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres aan een server van Google in de VS doorgegeven en daar verkort.
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Verdere informatie over gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt u onder https://www.google.com/analytics/terms/nl.html resp. onder https://www.google.nl/intl/nl/policies/ evenals onder https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=nl.



Gebruik van Hotjar
Wij gebruiken op onze webpagina de analysetool van Hotjar Ltd. (Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ1000, Malta; “Hotjar”).
De gegevensverwerking dient om onze webpagina te ontwerpen, te optimaliseren en te analyseren in overeenstemming met de eisen. 
De tool wordt gebruikt om de bewegingen van de bezoekers van de webpagina steekproefsgewijs te registreren. Zo ontstaat een logboek van de muisbewegingen, het scrollgedrag, de verblijftijd en de kliks op de webpagina (de zogenaamde heatmap). 
Hotjar gebruikt hiervoor onder andere cookies. Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verzameld: IP-adres (in anonieme vorm), informatie over het apparaat dat u gebruikt (schermgrootte, apparaten, unieke apparaatidentificatie), informatie over de browser die u gebruikt, locatiegegevens (alleen land), voorkeurstaal voor het weergeven van de webpagina, het gebruikte besturingssysteem. Gedetailleerde informatie over de gebruikte cookies, hun functie en de opslagperiode vindt u hier: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011789248-Hotjar-Cookies
Uit deze gegevens worden onder een pseudoniem gebruikersprofielen aangemaakt. De gegevens worden niet gebruikt om de bezoeker van de webpagina persoonlijk te identificeren en worden niet samengevoegd met persoonlijke gegevens van de drager van het pseudoniem. Voor Hotjar is het contractueel verboden om de verzamelde gegevens aan andere derden te verkopen.
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over gegevensbescherming bij het gebruik van Hotjar vindt u hier: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/#enduserenglish
 

Gebruik van Facebook Pixel
Wij gebruiken op onze website de remarketing-functie „Custom Audiences“ van Meta Platforms Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland "Facebook").

Meta Platforms Ireland en wij zijn gezamenlijk verantwoordelijke voor de bij integratie van de dienst gegenereerde van uw gegevens en overdracht van deze gegevens aan Facebook. Basis daarvoor is een overeenkomst tussen ons en Meta Platfoirms Ireland over de gezamenlijke verwerking van persoonsgerelateerde gegevens, waarin de betreffende verantwoordelijkheden worden vastgelegd. De overeenkomst kan worden opgeroepen onder https://www.facebook.com/legal/controller_addendum. Daarna zijn wij met name verantwoordelijk voor het nakomen van de informatieverplichtingen conform art. 13, 14 AVG , voor de naleving van de veiligheidsbepalingen van art. 32 AVG met het oog op de correcte technische implementatie en configuratie van de dienst en voor de aanhouding van de verplichtingen volgens art. 33, 34 AVG, voor zover een schending van de bescherming van de persoonsgerelateerde gegevens onze verplichtingen conform de overeenkomst over de gemeenschappelijke verwerking betreft. Meta Platforms Ireland is ervoor verantwoordelijk de rechten van betrokkenen conform art. 15 - 20 AVG mogelijk te maken, de veiligheidsbepalingen van art 32 AVG met het oog op de veiligheid van de dienst aan te houden en de verplichtingen conform art. 33, 34 AVG, voor zover een schending van de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens de verplichtingen van Meta Platforms Ireland conform de overeenkomst over de gezamenlijke verwerking betreft.
Deze functie heeft als doel om de bezoekers van de website doelgericht te benaderen met op interesses gebaseerde advertenties op het sociale netwerk Facebook.
Hiervoor is op de website de Remarketing-tag van Facebook geïmplementeerd. Via deze tag wordt bij het bezoek van de website een directe verbinding met Facebook-servers gemaakt. Hierdoor wordt aan de Facebook-server doorgegeven, welke van onze pagina's u hebt bezocht. Facebook wijst deze informatie toe aan uw persoonlijke Facebook-account. Wanneer u het sociale netwerk van Facebook bezoekt, ziet u gepersonaliseerde, op interesse gebaseerde Facebook-advertenties.
Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. 
Voor de USA is geen adequaatheidsbesluit van de EUcommissie aanwezig. De gegevensoverdracht gebeurt o.a. op grond van standaard contractbepalingen zoals passende garanties ter bescherming van de persoonlijke gegevens in te zien onder: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over het verzamelen en gebruik van de gegevens door Facebook, over uw desbetreffende rechten en mogelijkheden tot bescherming van uw privacy vindt u in het privacybeleid van Facebook via https://www.Facebook.com/about/privacy/.

Gebruik van Google Ads Conversion-Tracking
Wij gebruiken op onze website het online-advertentieprogramma „Google Ads“ en in dit kader Conversion-Tracking (evaluatie bezoekacties). Google Conversion Tracking is een analysedienst van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google"). 
Wanneer u op een advertentie klikt die wordt geleverd door Google, wordt er een cookie voor Conversion Tracking op uw computer geplaatst. Deze cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonsgegevens en worden daarom niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Als u bepaalde pagina's van onze site bezoekt en het cookie is nog niet verlopen, kunnen Google en wij herkennen dat u op de advertentie heeft geklikt en naar deze pagina bent doorgestuurd. Elke Google Ads-klant krijgt een andere cookie. Er is dus geen mogelijkheid dat cookies kunnen worden gevolgd via de websites van de Ads-klanten.
De informatie die met behulp van de Conversion-cookie wordt verzameld, wordt gebruikt om Conversion-statistieken te genereren. Dit vertelt ons het totale aantal gebruikers die op een van onze advertenties hebben geklikt en zijn doorgestuurd naar een pagina met een Conversion-Tracking-Tag. Wij ontvangen echter geen informatie waarmee gebruikers persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd.
Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. Voor de USA is geen adequaatheidsbesluit van de EUcommissie aanwezig. De gegevensoverdracht gebeurt o.a. op grond van standaard contractbepalingen zoals passende garanties ter bescherming van de persoonlijke gegevens in te zien onder: https://policies.google.com/privacy/frameworks.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.

Verdere informatie en de privacyverklaring van Google vindt u onder: https://www.google.nl/policies/privacy/

Gebruik van Google AdSense
Wij gebruiken op onze website de AdSense-functie van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google").
Deze gegevensverwerking dient voor het verhuren van advertentieruimte op de website en hier de bezoekers van de website doelgericht aan te spreken met op interesses gebaseerde advertenties.
Met deze functie kunnen bezoekers van de website van de provider gepersonaliseerde, op interesse gebaseerde reclameboodschappen ontvangen van het Google Display Network. Daarbij maakt Google gebruik van cookies die een analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken.
De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website wordt in de regel overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten en daar opgeslagen. Google zal deze informatie indien nodig aan derden doorgeven, voor zover dit wettelijk voorgeschreven is of voor zover derden deze gegevens in opdracht van Google verwerken. Google zal in geen geval uw IP-adres aan andere gegevens van Google koppelen.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Verdere informatie en de privacyverklaring van Google vindt u onder: https://www.google.com/policies/technologies/ads/ en https://www.google.nl/policies/privacy/

Gebruik van de remarketing- of "Vergelijkbare doelgroepen"-functie van Google Inc.
Wij gebruiken op onze website de remarketing- of "Vergelijkbare doelgroepen"-functie van 
Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google").
Deze functie dient voor de analyse van het bezoekersgedrag en de bezoekersinteresses.
Google gebruikt cookies om de analyse van het gebruik van de website uit te voeren, wat de basis vormt voor het creëren van op interesses gebaseerde advertenties. Cookies worden gebruikt om bezoeken aan de website en anonieme gegevens over het gebruik van de website te registreren. Er worden geen persoonsgegevens van bezoekers van de website opgeslagen. Als u vervolgens een andere website in het Google Display Network bezoekt, zult u advertenties zien die zeer waarschijnlijk eerder bezochte product- en informatiegebieden bevatten.
Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. 

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over Google Remarketing en haar privacyverklaring vindt u op: https://www.google.com/privacy/ads/

Gebruik van Microsoft Advertising
Wij gebruiken op onze website Microsoft Advertising van Microsoft Corporation (Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, VS; "Microsoft").
De gegevensverwerking dient marketing- en reclamedoeleinden en de resultaatmeting van de reclameactiviteiten (conversion-tracking). Dit vertelt ons het totale aantal gebruikers dat op een van onze advertenties heeft geklikt en is doorgestuurd naar een pagina met een Conversion-Tracking-Tag. Een persoonlijke identificatie van deze gebruiker is daardoor achter niet mogelijk. Microsoft Advertising gebruikt technologieën zoals cookies en trackingpixels, die een analyse van uw gebruik van de website mogelijk maken. Bij klikken op een advertentie door Microsoft Advertising geplaatste advertentie, wordt een cookie voor conversion tracking op uw computer geplaatst. Deze cookie heeft een beperkte geldigheid en dient voor persoonlijke identificatie. Als u bepaalde pagina's van onze site bezoekt en het cookie is nog niet verlopen, kunnen Microsoft en wij herkennen dat u op de advertentie heeft geklikt en naar deze pagina bent doorgestuurd. Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verzameld: IP-adres, door Microsoft toegewezen identificatoren (kenmerken), informatie over de browser die u heeft gebruikt, en over het device (apparaat) dat u heeft gebruikt, referrer-URL (website, via welke u onze website heeft opgeroepen), URL van onze website. Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Verdere informatie over gegevensbescherming en de gebruikte cookies bij Microsoft Bing vindt u onder: https://privacy.microsoft.com/nl-nl/privacystatement

Gebruik van de Pinterest-tag 
Wij gebruiken op onze website de Pinterest-tag van Pinterest Europe Limited (Palmerston House, 2nd, Fenian Street, Floor, Dublin 2, Ierland "Pinterest").
Deze toepassing heeft als doel, de bezoekers van de website doelgericht te benaderen met op interesses gebaseerde advertenties op het sociale netwerk Pinterest. Daarvoor is op de website de conversion-tag van Pinterest geïmplementeerd. Via deze tag wordt bij het bezoek van de website een directe verbinding met Pinterest-servers gemaakt. Hierdoor wordt aan de Pinterest-server doorgegeven, welke van onze pagina's u hebt bezocht. Pinterest wijst deze informatie toe aan uw persoonlijke Pinterest-gebruikersaccount, wanneer u in bij het sociale netwerk bent aangemeld. Wanneer u Pinterest bezoekt, worden u dan gepersonaliseerde, interessegerelateerde Pinterest-ads getoond. Wanneer u via een pin op het sociale netwerk Pinterest op onze website komt, wordt een cookie voor de conversion-tracking op uw computer geplaatst. Deze cookies hebben een beperkte geldigheid, bevatten geen persoonsgegevens en worden daarom niet gebruikt voor persoonlijke identificatie. Wanneer u bepaalde pagina's van onze website bezoekt en het cookie nog niet is verlopen, kunnen Pinterest en wij herkennen, dat u op de pin hebt geklikt en naar deze pagina bent doorgestuurd. De informatie, die met behulp van de conversion-cookie wordt verzameld, heeft als doel conversion-statistieken te genereren en daarmee de optimalisatie van de website. Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verwerkt: Totaal aantal gebruikers, die op een van onze pins hebben geklikt en naar onze website zijn doorgestuurd, op onze website bezochte onderpagina's (bijvoorbeeld categorie- of productpagina's), zoekopdrachten op onze website, de inhoud van uw winkelwagen, afgesloten transacties. Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. Voor de USA is geen adequaatheidsbesluit van de EU-commissie aanwezig. De gegevensoverdracht gebeurt o.a. op grond van standaard contractbepalingen zoals passende garanties ter bescherming van de persoonlijke gegevens in te zien onder: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/standard-contractual-clauses-scc_de.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over het verzamelen en gebruik van de gegevens door Pinterest, over uw desbetreffende rechten en mogelijkheden tot bescherming van uw privacy vindt u in het privacybeleid van Pinterest via https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy.

Gebruik van het live chatsysteem tawk.to
Wij gebruiken op onze website het live chatsysteem van tawk.to inc. (187 East Warm Springs Rd, SB298, Las Vegas, NV 89119, VS, “tawk.to”).
De gegevensverwerking dient voor de communicatie tussen u en ons als aanbieder. Anonieme gegevens worden verwerkt voor de werking van het systeem en voor webanalysedoeleinden. Uit deze gegevens kunnen onder een pseudoniem gebruikersprofielen gemaakt worden, waarbij cookies gebruikt kunnen worden. Met cookies kan de internetbrowser weer herkend worden.
De verzamelde gegevens zullen niet gebruikt worden om de bezoeker van deze website persoonlijk te identificeren zonder de afzonderlijk gegeven toestemming van de betrokkene daartoe.
Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. 
De gegevensverwerking, met name het plaatsen van cookies, gebeurt op basis van artikel 6 lid 1 sub f AVG vanuit ons overwegende legitieme belang van directe communicatie met de klant. U hebt het recht om redenen, die voortvloeien uit uw specifieke situatie, op ieder moment bezwaar te maken tegen de op art. 6, lid 1, sub f AVG berustende verwerkingen van u betreffende persoonsgerelateerde gegevens.
U kunt de opslag van cookies door de selectie van overeenkomstige technische instellingen van uw browser-software verhinderen; wij wijzen u er echter op, dat u in dit geval mogelijk niet alle functies van deze website in volle omvang kunt gebruiken.



Plug-ins

Gebruik van de Google tag-manager
Wij gebruiken op onze website de Google tag-manager van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google"). Met deze toepassing worden JavaScript-tags en HTML-tags beheerd, die worden gebruikt voor de implementatie van met name tracking- en analyse-tools. De gegevensverwerking dient voor de vraaggerichte vormgeving en de optimalisatie van onze website. De Google Tag Manager zelf slaat geen cookies op noch worden hierdoor persoonsgerelateerde gegevens verwerkt. Hij maakt echter de activering van andere tags mogelijk, die persoonsgerelateerde kunnen verzamelen en verwerken. Verdere informatie over gebruiksvoorwaarden en gegevensbescherming vindt u onder https://www.google.com/intl/nl/tagmanager/use-policy.html



Gebruik van Google reCAPTCHA
Op onze website gebruiken we de dienst reCAPTCHA van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; "Google"). De vraag dient om te kunnen onderscheiden of de invoer geschiedt door een persoon of door geautomatiseerde, machinale verwerking. Daarvoor wordt uw invoer aan Google doorgegeven en daar verder gebruikt. Bovendien worden het IP-adres en indien nodig andere gegevens die Google voor de reCAPTCHA-service nodig heeft, aan Google doorgegeven. Deze gegevens worden door Google in de Europese Unie en indien nodig ook in de VS verwerkt. 

Voor de USA is geen adequaatheidsbesluit van de EU-commissie aanwezig. De gegevensoverdracht gebeurt o.a. op grond van standaard contractbepalingen zoals passende garanties ter bescherming van de persoonlijke gegevens in te zien onder: https://policies.google.com/privacy/frameworks
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
 
Meer informatie over Google reCAPTCHA en de bijbehorende privacyverklaring vindt u op: https://www.google.com/recaptcha/intro/android.html en https://www.google.com/privacy.
 
Gebruik van Cloudflare
Wij gebruiken op onze website het Content Delivery Network Cloudflare CDN van Cloudflare Inc. (101 Townsend St, San Francisco, CA 94107, USA; “Cloudflare”). Daarbij gaat het om een landelijk netwerk van servers in verschillende datacenters, waarmee onze webserver verbindt en waarover bepaalde inhoud van onze website wordt uitgewisseld.
De gegevensverwerking dient het doel, de laadtijden van onze website te optimaliseren en ons aanbod daarmee gebruikersvriendelijker vorm te geven.
Daarbij kan o.a. de volgende informatie worden verzameld: IP-adres, informatie over de systeemconfiguratie, informatie over het verkeer van en naar klantenwebsites (zgn. server-logfiles). 
Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. 
Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Nadere informatie over gegevensbeveiliging bij het gebruik van Cloudflare vindt u onder https://www.cloudflare.com/de-de/privacypolicy/.

Gebruik van YouTube
Wij gebruiken op onze website de functie voor inbedding van YouTube-video's van Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland; „YouTube“).YouTube Is een met Google LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS; “Google”) verbonden onderneming.
De functie geeft video's weer die zijn gedeponeerd bij YouTube in een iFrame op de website. Daarbij is de optie „Geavanceerde privacymodus“ geactiveerd. Daardoor slaat YouTube geen informatie op over de bezoekers van de website. Pas wanneer u een video bekijkt, wordt de informatie hierover aan YouTube doorgegeven en daar opgeslagen. Indien nodig worden uw gegevens naar de VS verzonden. Voor de USA is geen adequaatheidsbesluit van de EUcommissie aanwezig. De gegevensoverdracht gebeurt o.a. op grond van standaard contractbepalingen zoals passende garanties ter bescherming van de persoonlijke gegevens in te zien onder: https://policies.google.com/privacy/frameworks.

Het gebruik van cookies of vergelijkbare technologieën gebeurt met uw toestemming op grond van § 25 lid 1 S. 1 TTDSG i.c.m. art. 6 lid 1 sub a AVG. De verwerking van uw persoonsgerelateerde gegevens gebeurt met uw toestemming op grond van art. 6 lid 1 sub a AVG. U kunt de toestemming altijd intrekken zonder dat dit van invloed is op de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van de toestemming is uitgevoerd tot aan de intrekking.
Meer informatie over het verzamelen en het gebruik van de gegevens door YouTube en Google en over de daarmee samenhangende rechten en mogelijkheden ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de privacy policy van YouTube (https://www.youtube.com/t/privacy).


Rechten van de betrokkenen en opslagtermijn



Duur van de opslag
Na afloop van de overeenkomst worden de gegevens eerst opgeslagen voor de duur van de garantieperiode, vervolgens met inachtneming van de wettelijke bewaartermijnen, in het bijzonder de fiscaal- en handelsrechtelijke, en na afloop van deze periode gewist, voor zover u niet akkoord bent gegaan met verdere verwerking en gebruik.
 
Rechten van de getroffen persoon
Als aan de wettelijke vereisten is voldaan heeft u overeenkomstig de artikelen 15 tot en met 20 van de AVG de volgende rechten: Recht op informatie, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, overdraagbaarheid van gegevens.
Bovendien heeft u op grond van artikel 21 (1) AVG het recht bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking op basis van artikel 6 (1) f AVG, evenals tegen de verwerking gericht op direct mail.
 
Recht om klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
Overeenkomstig artikel 77 AVG heeft u het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder als u van mening bent dat de verwerking van uw persoonsgegevens niet rechtmatig gebeurt.
 

U kunt een klacht indienen bij de voor ons verantwoordelijke toezichthoudende autoriteit, die u kunt bereiken onder de volgende contactgegevens:Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)
Promenade 18
91522 Ansbach
Tel.: +49 981 1800930
Fax: +49 981 180093800
E-Mail: poststelle@lda.bayern.de



Recht om bezwaar te maken
Indien de hier vermelde verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op onze gerechtvaardigde belangen conform art. 6, par. 1 sub f AVG, heeft u het recht, om redenen die voortvloeien uit uw specifieke situatie, om te allen tijde tegen deze verwerkingen met toekomstige gevolgen bezwaar te maken.
Na succesvol bezwaar wordt de verwerking van de betreffende gegevens beëindigd, tenzij wij kunnen aantonen dat er sprake is van een dwingende verdedigbare reden voor de verwerking en die zwaarder weegt dan uw belangen, rechten en vrijheden, of indien de verwerking strekt tot indiening, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen.
 

Indien de persoonsgegevens worden verwerkt voor doeleinden van direct marketing, kunt u te allen tijde bezwaar maken tegen deze verwerking door ons hiervan op de hoogte te stellen. Na succesvol bezwaar beëindigen wij de verwerking van de betreffende gegevens ten behoeve van direct marketing.

Laatste update: 29.11.2022